Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mektup Arkadaşlarım Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen “6 Şubat’tan Günümüze Mektuplar” sergisinin açılışı düzenlendi.

Büyük depremin hafızalardan silinmemesi ve toplumda farkındalık sağlamak amacıyla Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide; yurt içi ve yurt dışından, depremzede vatandaşlara mektuplar yer alıyor. 

Yaklaşık 50 mektubun ilk kez Başkent Ankara’da sergilendiğini belirten Mektup Arkadaşlarım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürçin Gökçebağ, “Depremden etkilenen minik Alperen’in bizlere ‘Ben enkazda kitaplarımı kaybettim ama okumayı çok seviyorum. Bana mektup yazar mısınız?’ çağrısıyla yazılan mektuplar birer yağmur damlası oldu. Sonra diğer çocuklara, annelerimize, babalarımıza, öğretmenlere yani deprem bölgesindeki yediden yetmişe herkese mektuplar yazılmaya başlandı ve hala da yazılıyor. Bu mektuplarla birlikte bizim mottomuz şu oldu; ''Yazmak sağaltır, ilişki iyileştirir'', çünkü bu mektuplarla iyileşmenin gücünü biz birlikte gördük. Şimdi de bu mektupları sergilemeye başladık.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Koordinasyon Merkezi sorumlusu Halil Kasap ise büyük depremler meydana geldiğinde Hatay ve Kahramanmaraş’ta kurulan deprem merkezlerinde başta depremzede çocuklar ile vatandaşlara sosyal ve psikolojik yönden destekte bulmak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

“Mektup Arkadaşlarım Derneği iş birliğiyle depremden etkilenen vatandaşlara yazılan mektupları sergileyerek depremzede vatandaşlarımızın duygularını paylaşmak ve onların duygularına tercüman olmak istedik.”

Sergi 20 Nisan Cumartesi gününe kadar Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde gezilebilecek.

Hibya Haber Ajansı