Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Çin ekonomisine ilişkin endekslerin toparlanmayı sürdürdüğünü ve yılın ilk çeyreğinde Çin ekonomisinin iyi bir performans gösterdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin bugün düzenlenen basın toplantısında yılın ilk çeyreğine dair başlıca ekonomi verileri hakkında bir değerlendirmede bulunurken şunları söyledi:

“Son zamanlarda uluslararası toplumun Çin ekonomisine yönelik iyimser yaklaşımının ve Çin’in kalkınmasına duyduğu güvenin arttığını gördük. Asya Kalkınma Bakansı, Goldman Sachs ve Morgan Stanley gibi uluslararası finans kuruluşları Çin'in bu yılki ekonomik büyümesine yönelik beklentilerini artırdı. Asya Kalkınma Bankası tarafından yayımlanan 2024 Asya Kalkınması Görünümu Raporu’nda 2024 ve 2025 yıllarında Çin’in Asya’daki gelişmekte olan ülkelerin ekonomik büyümesinin yüzde 46'sına katkıda bulunacağı tahmini yer aldı. Ekonominin niteliğinin verimli artmasının ve niceliğinin makul büyümesinin gerçekleştirilmesini hızlandırmayı sürdüreceğiz ve diğer ülkelerle ekonomik iş birliğini güçlendirerek, dünya ekonomisinin toparlanıp gelişmesini ortaklaşa ilerleteceğiz.”

Hibya Haber Ajansı