Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi bugün Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tanja Fajon’la Beijing’de görüştü.

Çin-Slovenya ilişkilerinin 30’dan fazla yıllık gelişmelerle istikrarlı ve olgun bir aşamaya girdiğine işaret eden Wang Yi, Slovenya yönetiminin Çin’in temel çıkarlarını anlayışla karşılayıp desteklemesini ve Tek Çin ilkesini kararlı bir şekilde izlemesini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Wang Yi, “Çin, Slovenya’nın ulusal bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekliyor ve kendi koşullarına uygun gelişme yolunu tercih etmesine saygı gösteriyor. Slovenya’yı 2024-2025 dönemi Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyesi olarak seçilmesinden dolayı tebrik ediyoruz. Slovenya’yla Güvenlik Konseyi dahil uluslararası kuruluşlarda eşgüdümü güçlendirmeye hazırız.”diye konuştu.

Konuk bakan Fajon, Çin’le olan ilişkiye büyük değer verdiklerini ve Tek Çin ilkesini kararlı bir şekilde izlediklerini vurguladı.

Slovenya’nın bu sefer tarihindeki en büyük iş heyetini Çin’e gönderdiğine işaret eden Fajon, Çin’le işbirliğini derinleştirmeye devam ederek, küresel tehditlere karşı koymak için BM gibi çok taraflı platformlardaki koordinasyonu güçlendirmeye istekli olduklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı