Gelecek-Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı Özdağ, 16 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a bir soru önergesi verdiğini hatırlatarak, “Başta Bursa, Balıkesir, Manisa ve Aydın olmak üzere bazı illerimizde Suriyeli sığınmacılara hazine arazilerinin tahsis edileceği, AB ve BM fonları ile projeler yapıldığı, söz konusu projelerin Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yürütüldüğü hakkındaydı.” ifadelerini kullandı.

 “İktidarın hayata geçirilmeye çalışılan bu yıkım projelerine aldığı uluslararası desteğe niye itiraz ettiğimiz kamuoyunun malumudur.” diyen Özdağ, şunları söyledi:

“Bakınız bu sığınmacı ve ne olduğu, kim olduğu belli olmayan kaçak konusunu en çok gündeme getiren siyasetçilerden birisiyim.  Aslında yaşadığımız tüm bu süreç bir çöküş ve dramdır. En büyük beka sorunumuzdur:  Nasıl olsa ‘Türk milleti saf ve hiçbir şeyden anlamaz’ diye düşünen bir yapı var ki bunlar maalesef makam ve kariyer sahibi oldular, çok zenginleştiler, üstelik çok da densizleştiler. Kibirli halleri ile orda burada arz-ı endam ediyorlar.”

Özdağ, “Daha şimdiden sizden önce gerçekten bir tarım ülkesi olan Türkiye’de insanlar, dünyada en fazla artan gıda fiyatları yüzünden nerdeyse meyveyi sebzeyi rüyasında bile göremez oldu. Bu yüzden bırakın bu kelime oyunlarını, laf cambazlıklarını da insanımızın uygun fiyatlarla gıdaya ulaşmasını sağlayın.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı