Sanayi ve Teknoloji Bakan Mehmet Fatih Kacır, toplantı çerçevesinde imzaladıkları protokol ile, bilim ve teknolojiden enerji ve madenciliğe, tarım ve hayvancılıktan su kaynaklarının yönetimine, sağlıktan ulaştırmaya kadar geniş bir yelpazede iki ülke arasındaki iş birliğinin yol haritasını oluşturduklarını kaydetti.

İkili ticari ilişkilerde sürdürülebilir bir artış sağlanması için karşılıklı yatırımlara ve altyapı projelerine odaklanılması konusunda mutabık kaldıklarını vurgulayan Bakan Kacır, “İki ülke arasında 2018 yılında yaklaşık 75 milyon dolar olan ticaret hacmi, 5 yıl boyunca artış izledi, 2023 yılında 255 milyon dolara ulaşarak tarihi zirveyi gördü. Kısa bir süre içinde, Cumhurbaşkanlarımızın ortaya koyduğu 500 milyon dolarlık hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır açıklamasının devamında imzaladıkları protokole ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Savunma sanayii ve müteahhitlik hizmetleri alanında ileri düzeye erişen ortaklığımızı, karşılıklı yarar temelinde, diğer sektörlerde ikili ticaretin çeşitlendirilmesi ve yeni yatırımlar yoluyla güçlendirme konusunda Malili dostlarımızla mutabıkız. Türkiye, Mali’nin istikrarına ve refahına önem vermekte, sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri kullanarak, Mali ile her türlü iş birliğini değerlendirmekte kararlıdır. İki dost ülkenin birlikte atacağı her adım, başlayacağı her yatırım, bitireceği her proje; sadece Mali’nin ve Türkiye’nin ekonomilerini değil, kardeşliklerini de güçlendirecektir. Bugün attığımız somut adımlar, gelecekte daha güçlü iş birliklerine kapı aralayacaktır.”

Hibya Haber Ajansı