GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-09-2022 14:08   Güncelleme : 24-09-2022 14:11

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİR MODERN TESİS DAHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sokak Hayvanlarının Yeri Barınaklardır” talimatları doğrultusunda çalışmalar yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Beyazgül’ün direktifleriyle Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezini tamamlayarak hizmete sundu. Merkez Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Projesi içinde çalışmalarda sona yaklaşıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN BİR MODERN TESİS DAHA

anlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve ıslah edilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi can dostların hizmetine sunuldu.

SİVEREK HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ CAN DOSTLARA SICAK YUVA OLDU

Sokak hayvanları için sıcak bir yuva inşa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Siverek-Diyarbakır karayolu 10’uncu kilometresinde yapımını tamamladığı Siverek Hayvan Rehabilitasyon merkezi modern yapısıyla da dikkat çekiyor.

10 bin metrekarelik alanda 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezde 1 Adet ilk kabul binası ve bakım ünitesi, köpek karşılama, yıkama bölmeleri, 4 bloktan oluşan 400 köpeğin aynı anda yer alabileceği yazlık ve kışlık barınaklar, kuduz karantina odaları,  50 adet kedi evi, 1 adet idari bina, veteriner hekim odaları, ameliyathane, kuru yem deposu ve personel odası ye alıyor.

PROJEDE SONA YAKLAŞILDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün sokak hayvanlarının daha sıcak, temiz ve güvenli ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri adına yapımının hızlandırılması talimatını verdiği bir diğer merkez olan Merkez Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesinde ise sona yaklaşıldı.

Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı Mahallesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile sokakta yaşayan can dostlara Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak bir yuva daha kazandırılıyor. 

10 BİN METREKARELİK ALAN

10 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen proje, geniş barınakları ve yaşam alanları, modern ısıtma ve soğutma sistemlerine sahip olacak. Sokak hayvanlarına konforlu bir ortam sağlayacak merkez tamamlandığında Avrupa standartlarında modern bir rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen 3 bloktan oluşan kapalı ve yarı açık alan halinde tasarlanan merkez içerisinde; hayvan ilk kabul ve bakım ünitesi, açık etkinlik alanı, karantina bölümü, yıkama bölmeleri, veteriner hekim odaları, ameliyathane, röntgen odası, kuru yem deposu, kedi ve köpek evi, 

ibrahim uyguribrahim uygur