Skoda, markanın SUV atağını başlatan Kodiaq’ı 2016 yılında ilk kez sergilemişti ve o günden bu yana dünya çapında 60 ülkede 841 bin 900 adet Kodiaq satışı gerçekleştirdi. Kodiaq ürün gamı, 40’ın üzerinde uluslararası ödül kazanarak başarısını kanıtladı.

Türkiye’de de kısa zamanda büyük beğeni toplayan ve D SUV segmentinin en çok tercih edilen modellerden biri olan Kodiaq, 2017’den bu yana ülkemizde yaklaşık 15 bin adetlik satış elde etti.

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Kodiaq test sürüşü etkinliğinde yaptığı açıklamada “2017 yılında satışa sunmuş olduğumuz Skoda Kodiaq, ikinci nesliyle Ağustos ayından itibaren Türkiye'de yollara çıkacak. Satışa sunulduğu günden beri Türkiye binek otomobil pazarında yaklaşık 15 bin adede yakın Skoda Kodiaq’ı müşterilerimizle buluşturduk. İkinci jenerasyon Kodiaq ise barındırdığı yeni nesil dijital teknolojiler ve aynı zamanda verimliliği artırılan motor çeşitleri ve iyileştirilen aerodinamikliği sayesinde iddiasını yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni Skoda Kodiaq’ın 2024 için satışta olacağı 5 aylık dönem göz önüne alındığında 2 bin adet üzeri satışı ön görüyoruz” diye konuştu.

Skoda’nın elektrikli araç vizyonuna da değinen Başar, “2024 yılında Türkiye pazarına sunacağımız Enyaq modelimiz ile elektrikli araç atağımızı başlatmak istiyoruz. Gerek bayi altyapısı gerekse eğitimli teknisyen ihtiyacını karşıladıktan sonra elektrikli araç tercih eden tüm kullanıcılara tam bir ekosistem içerisinde e-mobilite çözüm ortağı olarak hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Mobil şarj hizmeti de bu sistem içerisinde yer alacak ayrıcalıklarımızdan en önemlisi olacak. Markası modeli ne olursa olsun her elektrikli araca mobil şarj ekiplerimiz ile bulundukları yerde hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

İkinci nesil Kodiaq, büyük bir beğeniye sahip SUV modelinin duygusal tasarım dilini daha ileriye taşıdı. Köşeli çamurluklar, TOP LED Matrix farlar, ön panjur ile bütünleşen yatay ışık şeritleri, yeni Kodiaq’ın ilk bakışta farklı olduğunu vurguluyor. Yeni Kodiaq’ın arka tasarımında ise daha geniş bir C şekli yer alıyor ve ışıklandırma grubu kristal unsurlarla keskin bir tasarımla bütünleşiyor.

Bununla birlikte uzunluğun 61 mm ve aks aralığının 3 mm artırılmasıyla birlikte Kodiaq, içeride daha fazla yaşam alanı sunuyor. Yeni nesil Kodiaq’ın uzunluğu 4.758 mm, yüksekliği 1.657 mm ve genişliği 1.864 mm oldu. Önceki nesle göre 75 litre artan bagaj hacmi ise 910 litreye çıktı ve segmentinin lideri olarak dikkat çekiyor. Yeni Kodiaq şık tasarımının yanı sıra 0.282 cd rüzgar direnci kat sayısıyla da daha aerodinamik bir model haline geldi.

Yeni Kodiaq, farklı motor seçenekleriyle hem yüksek performans hem de verimlilik sunuyor. Hafif hibrit teknolojisine sahip 1.5 TSI 150 PS mHEV ve 2.0 TDI 193 PS dizel motorlar ile RS versiyonunda 265 PS gücünde 2.0 litre TSI benzinli motoru içerir. Hem dizel hem de benzinli 2.0 litre motorlar 4x4 çekiş seçeneği ve bütün versiyonlar DSG otomatik şanzımanla sunuluyor. Hafif hibrit motor seçeneği, performansı önemli ölçüde artırırken yakıt tüketimini de yüzde 10’a kadar azaltıyor.

Hibya Haber Ajansı