Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının müjdecisi olan Berat Kandili ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Beyazgül mesajında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda can kaybına neden olan depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “İçinde bulunduğumuz üç aylar içerisinde en mübarek gecelerden biri olan Berat Kandili, günahların affedildiği Rahmet gecesidir. Maneviyatın dört mevsim doruklarda yaşandığı Peygamberler şehri Şanlıurfa’da bir yandan bir Berat Kandili’ne daha erişmiş olmanın huzurunu yaşarken on bir ilimizin etkilendiği “Asrın Felaketi” denilen yıkıcı depremlerde binlerce canımızı kaybetmenin de derin üzüntüsü içerisindeyiz. 

Ülkece zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde bu mübarek gün ve geceleri fırsat bilerek, birbirimize daha da kenetlenmeli tek yürek olmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, gayret göstermeliyiz. Yaralarımızı hep birlikte sararak yarınlara daha güçlü bir şekilde hazırlanmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kahramanmaraş’ta meydana gelen, Şanlıurfa ve birçok ilimizi etkileyen deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, herkesin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.”