Dünyanın konuştuğu depremin ardından bir aylık zaman geçti. Ağır yıkımların yaşandığı Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da depremzedelerin yaraları sarılmaya başlandı. Şanlıurfalı hayırsever vatandaşların ve derneklerin ilk etapta yardıma koştuğu Adıyaman’da depremzede vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapılmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Darülmeşk Aşevi Adıyaman’da bulunan depremzedelere insani ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra su, erzak ve yemek yardımında bulundu. Şanlıurfalı hayırsever vatandaşların yardımlarını bölgeye ulaştırmanın önemli bir görev olduğuna dikkat çeken Darülmeşk Aşevi Derneği Başkanı Ahmet Daş, yaşanan felaketin boyutunun çok ciddi olduğuna dikkat çekerek, bölgenin acil insani yardımlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Yardım işlerine gönül vermiş dostlarımız ile birlikte 2020 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olup onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.

Başkan Daş, 2021 yılında Darülmeşk kültür sanat derneğini kurup sanat ve yardımlaşmayı bir arada ilerletip sadece yardım alanında değil sanat alanında da faaliyetler göstermeye başladıklarına dikkat çekerek şunları söyledi; “Darülmeş derneği olarak Gıda yardımı, kira yardımı, giyim ve yakacak yardımı da dahil olmak üzere Hüsn-i Hat, Kaligrafi, Ebru gibi çeşitli sanatsal faaliyetlerde kurslarda vermekteyiz.

2022 yılında Değerli dostlarımızın sponsorluğunda aşevi projemizi hayata geçirdik, bu doğrultuda haftanın 3 günü Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri 1500 kişilik sıcak yemek aşevimizden ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.

Malumunuz geçtiğimiz haftalarda başımıza gelen asrın felaketinde öncelikle depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına ilk günden bu yana aşevimizde sıcak yemek, gıda, giyim, yakacak ve su gibi ihtiyaçlar ile depremzede kardeşlerimize yetişmeye çalışıyoruz.

Allah bir daha göstermesin, Allah bizi bu yoldan ayırmasın, Allah bu yolda bize destek veren tüm dostlardan razı olsun benlik duygusuna kapılmadan bu yolda hizmet vermeyi bize nasip eylesin.” şeklinde konuştu.Haber: Bülent KARACA