Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin ardından göreve gelen  ilçe belediye başkanları ve eşi Öznur Tugay ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başkan Cemil Tugay, beraberindeki heyetle Atatürk'ün mozolesine geldi ve mozoleye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çelengini bıraktı.  Saygı duruşunda bulunulmasının ardından beraberindeki heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Başkan Cemil Tugay, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

31 Mart yerel seçimlerinde İzmirlinin oyunu alarak seçildiğini hatırlatan Başkan Tugay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e şu ifadelerle seslendi:

“Kişilere veya zümrelere değil toplumun genel yararına hizmet edeceğiz. Vicdanımızın sesini dinlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Emanetiniz olan bu güzel vatanı ve demokrasiyi canımız pahasına koruyacağız. Aziz Atam; hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, silah arkadaşlarınızı, aziz şehitlerimizi ve Cumhuriyetin temellerine harç koyan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Başkan Tugay ile belediye başkanları daha sonra ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçerek saygı duruşunda bulundu.

Hibya Haber Ajansı