Bakan Yerlikaya, 81 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen “Narkoçelik-13” operasyonlarında; 451 kilogram uyuşturucu madde ve 87 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 194 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca;4 bin 289 ekip,14 bin 108 personel ve 196 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla 81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.

Yerlikaya operasyona ilişkin ülkenin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların artarak devam edeceğini aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında, "Aziz miletimizin bilmesini isterim ki; uyuşturucu satıcılarının aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz.Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı