Çin Medya Grubu’na (CMG) bağlı Çin Global Televizyon Ağı (CGTN) tarafından yakın tarihte yapılan ankete katılanlar, Çin’in yeni enerji sektörünün dünya ekonomisine ve yeşil kalkınmaya yaptığı katkıları övdü.

Tüm dünyadan internet kullanıcılarının katılımıyla düzenlenen anket, katılımcıların yüzde 88,62’sinin Çin’in yeni enerji sektörünün dünya ekonomisine ve küresel yeşil kalkınmaya yaptığı katkıları övgüyle değerlendirdiğini gösterdi.

Katılımcıların yüzde 84,86’sı, küresel piyasada yeni enerjilerle ilgili teknolojiler ve ürünlerde talebin ve potansiyelin çok büyük olduğunu belirterek “kapasite fazlası” iddiasının asılsız olduğu görüşünü savundu. Katılımcıların yüzde 86,05’i üretimin talebi uygun derecede aşmasının tam rekabete yardımcı olduğunu, yüzde 85,71’i de teknolojik inovasyonun hızlandırılmasının ve piyasa rekabetinin yeterince teşvik edilmesinin, yeni enerjinin sağlıklı ve hızlı gelişimini hızlandıracak kritik unsur olduğunu beyan ettiği açıklandı.

Ayrıca ankete katılanların yüzde 88,46’sı, küreselleşme çağında farklı ülkelerin farklı avantajlara sahip olması nedeniyle sorunları çözmenin yolunun işbirliğinden geçtiği fikrini savundu.

Katılımcıların yüzde 77,41’si yeni enerji sektöründe korumacılık uygulanmasının iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını zayıflatacağını, yüzde 83,87’si de kapasite sorununun ekonomik bir mesele olduğunu ve siyasetle ilişkilendirilmemesi gerektiğini belirtti.

CGTN’nin İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça kanallarında yayımlanan ankete toplam 5 bin 470 kişi katıldı.

Hibya Haber Ajansı