Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı" programı kapsamında CHP’li 400’ü aşkın belediye başkanı, il başkanı ve parti yöneticileri Ankara’da buluştu.

2 günlük çalıştay programı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel başkan yardımcıları, il başkanları ve belediye başkanlarından oluşan heyetin Anıtkabir’i ziyareti ile başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan CHP lideri Özel, İsmet İnönü’nün de mozolesine çelenk bıraktı. Anıtkabir’deki programın ardından CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Genel Başkan Özel yaptı.

Kadın belediye başkanlarının sayısının arttığını hatırlatan Özel, Eskişehir’deki seçim başarısına da değinerek, “Biz belediyeciliği Anadolu'nun bozkırına cennet yaratan Yılmaz Büyükerşen’den öğrendik. Yılmaz Büyükerşen, bu büyük deneyimi 5 yıl daha Eskişehir’de tekrar etmek istese dünya rekoru kırabilirdi. Ama Eskişehir’i bir Cumhuriyet kadınına devretti. Şimdi CHP’nin sosyal belediyeciliği, halkçı belediyeciliği, bütün Türkiye’ye yayacağı, eşgüdüm yapacağı, eğitim vereceği, denetim yapacağı bir sistemde, o sistemin başında.” dedi.

Hibya Haber Ajansı