HDP'den Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na davet geldi. Millet ve Cumhur İttifakına katılmayan HDP altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu'nu ilkeleri konuşmaya davet etti.

ACİL YAPILMASI GEREKENLER KONUŞULACAK

Davet HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan geldi. Eş Başkan Sancar, "Adayı bizimle görüşmeye bekleriz. Pazarlık için değil ilkeleri konuşmak için davet ediyoruz. Nelerin acilen yapılması gerektiği konularını konuşmak istiyoruz." dedi.

GÜVEN ZEDELENME SORUNU YAŞANDI 

Son günlerde yaşananların güven sorununa yol açtığını belirten Sancar, "Bizim temel gündemimiz toplumun isteği olan demokratik değişimdir. Yeni bir dönem, yeni bir başlangıç ve bunu ilkeler üzerinden yaratmak önemlidir. Toplum mühendisliği çabalarından ve siyaseti kapalı kapılar arkasında dizayn etmekten herkes uzak durmalıdır. Son 3 günde yaşananlar toplumda güven zedelenmesine yol açtı. Depremi, yaşanan acıları, sorumluları unutmamamız gerekiyor. Yası ve kederi ortak hale getirmemiz gerekiyor. Yitirdiğimiz canları unutmamak için Pencerende Bir Mum Yak kampanyasına herkesi katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DAVETE NE YANIT VERİLECEK

Sancar'ın "ilkeleri konuşalım" davetine Kılıçdaroğlu'ndan nasıl bir cevap geleceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Haber' İbrahim Uyğur