Jeopolitik risklerin fiyatlandığı bir haftayı geride bıraktık. Bayram öncesindeki 5 işlem gününde %10'a yakın değer kazanımının yaşandığı bir süreci sonrasında, geçtiğimiz hafta jeopolitik gelişmeler satış baskısına neden oldu.

Etkili olan satışlar sonrasında Cuma günü 9.42 seviyesinekadar geri çekilen BIST100 endeksinde haftanın son saatlerinde ise tepki alımları gözlemledi. Gelen alımlar ile toparlanan BIST 100 endeksi Cuma gününü %1.77 oranında değer kazanımı ile 9693.46 seviyesinden tamamladı.

Bir önceki zirve olan ve artık önemli destek noktası olarak da takip ettiğimiz 9450 seviyesinin test edilmesi sonrasında gelen tepki alımlarını olumlu buluyoruz.

Ayrıca kısa vadeli göstergelerin de tekrar toparlanma çabasında olması pozitif değerlendirdiğimiz diğer unsurlardan biri olarak gösterebiliriz.

Diğer yandan son 3 haftalık süreçte yaşanan güçlü yükseliş sonrasın ki geri çekilme ile birlikte yükseliş formasyonu olan Bayrak formasyon görünümü de belirginleşmiş durumda 9.45 desteğinin üzerinde kalındığı sürece güç kazanımın devamını beklemekle birlikte, bu seviyenin üzerinde özellikle son günlerde değer kaybeden hisselerde tepki amaçlı olarak pozisyonların açılmasını uygun buluyoruz.

Tepki yükselişlerinde önceki hafta kar satışların geldiği nokta olan 9850 ile 10 seviyesini önemli direnç noktaları olarak takip edeceğiz. Psikolojik direnç olarak da takip ettiğimiz 10.000’e yaklaşan hareketler sonrasında kar satışlarına dikkat
edilmeli. 10 seviyesinin aşılabilmesi ise endekste yaz aylarına varan Orta vadeli Yükseliş trendlerinin devamı anlamına gelecektir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı