Altın geçtiğimiz haftayı da yeşilde kapatmayı başararak, rallisini beşinci haftaya taşımış oldu. 2344 dolar/ons seviyesinden haftaya başlangıç yapan sarı maden, İsrail-İran gerginliği neticesinde haftanın ilk gününde 2418 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. FED’in 2024 yılında faiz indirimini öteleme tartışmaları başlamışken altının pozitif seyir izlemesi jeopolitik riskler doğrultusunda fiyatlanmaya devam ettiğini bir kez daha işaret etmiş oldu. İran’ın İsrail’e füze saldırısına karşı cevap hafta boyunca beklenirken piyasada altını güvenli liman olarak tercih etmeye devam etti. Bu gelişmeler doğrultusunda altın haftayı 2392 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 2 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de altınla birlikte pozitif seyir izleme istikrarını sürdürürken, altına kıyasla daha iyi performans gösterme sürecine devam etti. 27,89 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, 28,69 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,8 kazancı hanesine yazdı.

Platin geçtiğimiz hafta altın ve gümüşten ayrışarak negatifte kapanış yaparak, önceki haftanın tüm kazanımlarını geri vermiş oldu. 978 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan platin, 935 dolar/onstan haftayı tamamladı ve yüzde 4,3 kayıpla seansı kapattı.

Paladyum da platinle birlikte haftayı kayıpla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olarak seansı kapattı. 1052 dolar/onstan seansa başlayan paladyum, 1030 dolar/onstan seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,1 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı