Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Her birinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Amacımız şehrimizin olumlu olarak anılmasıdır. Yapılan tüm bu işlerin başında en önemli irade Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kayseri’mizin en önemli özelliği birlik, beraberlik ve dayanışmadır, bu da berekete vesile oluyor. Biz de bu gayretimizi sürdürüyoruz” dedi.

Büyükkılıç, KumsMall AVM’nin çok büyük bir alışveriş merkezi olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette biz çevresini de güzelleştireceğiz, yollarını da yapacağız, insanlarımızın buraya rahat şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Yaptığımız en önemli, anlamlı çalışmalardan biri takdir edersiniz, tramvay hattının buraya ulaşmış olması. Sonrasında zaten buranın bakış açısı değişti. Vatandaşlarımızın ulaşır hale gelmesi ile hem Şehir Hastanemizin hem KumsMall AVM’mizin hem de terminal binamızın hizmetle buluşması böylece daha nitelikli olarak sağlandı.”

Herkesi, Anadolu’nun bağrında mobilyanın başkenti Kayseri’ye davet eden Başkan Büyükkılıç, “Tüm Anadolu’muzun etrafındaki şehirler dahil ulusal ve uluslararası boyutta da tüm dostları buraya, mobilya markalarının şehri olarak Kayseri’ye gelmeleri, özelde de bu güzel AVM’yi bu şovu, mobilya moda mantığındaki alışveriş merkezini gelip görmelerini, mutlaka alışveriş yapmalarını tavsiye ederiz.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ise 2023 yılında sektör ihracatının 853 milyon dolarlık kısmının Kayseri’den gerçekleştiğini, bu tutarın mobilya sektörü ihracatının yaklaşık yüzde 20’sine tekabül ettiğini, Kayseri’nin ülke ihracatında 10’uncu, mobilya ihracatında 3’üncü, ahşap ve ağaç sektörü ihracatında 6’ncı sırada yer aldığını anımsattı.

Hibya Haber Ajansı