Başkan Eşki’den temsili olarak makamı devralan 9 yaşındaki Hakan Efe Arıkan, Filistin'de çocukların savaşın ortasında savunmasız ve çaresiz kalmasına dikkat çekti. Arıkan, “Baştan Filistin olmak üzere birçok ülkede çocuklar savaş ortamını yaşamak zorunda kalıyorlar. Biz Atatürk Türkiye’sinin çocukları olarak ayrıcalığımızın farkındayız” dedi.

Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu öğrencisi Hakan Efe Arıkan, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonraki ilk talimatını kendisi gibi çocukların haklarının korunması için verdi. Arıkan, “Ben bugün Bornova Belediye Başkanı olarak bu kentte yaşayan çocukların haklarını savunmak için Belediyemizde çocuk hakları birimi oluşturulmasını istiyorum ve bu yönde de gerekli birimlere talimat veriyorum” diye konuştu.

Eşki, “Bornova Belediyesi’nde, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunabilmek adına bütün gücümüzle çalışacağız. Çocuk hakları birimini kuracağız, kent konseyimizde bir çocuk meclisimiz olacak. Çocukların gözünden dünyayı anlayıp fikirlerini alarak, onlara daha güzel bir dünya sunmak için yeni bir Bornova inşa edeceğiz. Her dört gençten üçünün yurt dışına gitme hayali kurduğu ülkemizi, çocuklarımız için kaçılacak bir yer değil, mutlu hayaller kurulacak bir ülkeye çevirmek istiyoruz. Çocuklarımızın yaşamak isteyeceği, mutlu olacağı bir Güçlü Bornova’yı hep birlikte oluşturacağız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı