İSTANBUL (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçede yaşayan depremzede kadınlar ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Estergon Türk Kültür Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla söyleşi ve yemek programı düzenledi.

Söyleşide, Keçiören Belediyesi Aile Terapi Merkezi psikologları tarafından "kadın olmak, kadınların toplumda ki rolleri, krizle başa çıkma yöntemleri ve çocuklara psikolojik açıdan yaklaşma yöntemleri" konularında bilgilendirme yapıldı. Afetzede kadınlar da merak ettikleri konuları psikologlara sorarak öğrenme fırsatı buldu.

Açıklamada programda yaptığı konuşmaya yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Altınok, "Bir gün değil her gün kadınlar günüdür. Özellikle analarımız yaşadığımız coğrafyaya ismini veren değerlerimizdir. Bu cennet parçası toprakların vatan olmasında analarımızın, kadınlarımızın çok büyük emekleri ve gayretleri vardır. Ana gibi yar olmaz. En çok çileyi analarımız kadınlarımız çekmiştir. Cenneti uzaklarda aramaya gerek yoktur, cennet analarımızın, kadınlarımızın ayaklarının altındadır." ifadelerini kullandı.

- "Dayanışma içinde el ele çalışmaya devam ediyoruz"

Turgut Altınok, asrın felaketi olarak tanımlanan büyük depreme ilişkin de açıklamalarda bulunarak, bu kadar geniş alanda yaşanan başka deprem olmadığını, üst üste aynı büyüklükte iki depremin aynı yerde yaşandığını bildirdi.

Bu süreçte yaşanan acılardan bahseden Altınok, "Herkesin yüreği yandı. Kimse yemek yiyemedi. 'Kardeşlerim soğukta enkazın altında iken sıcak yatağımda uyuyamıyorum' dedi herkes. Yardım toplama merkezimizde birçok gencimiz vardı. Personelimiz ile birlikte çalıştılar. Bir vatandaşımız, 'oğluma su getir desem kalkmaz, üşenirdi ama yardım toplama merkezinden eve gelmiyor depremzedelere yardım etmek için' dedi." açıklamalarında bulundu.

Altınok, Türk milletinin ve gençlerin Milli Mücadele ruhuyla çalıştığını, iyilerin sayısının çok fazla olduğunu kaydederek, kardeşilik duygusuyla acıyı derinden yaşayarak, dayanışma içinde el ele gönül gönüle çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini anlattı.

Başkan Altınok, konuşmasının ardından kadınları tek tek tebrik ederek onlara hediye takdiminde bulundu.