Kick Boks ve boksta uluslararası bir çok başarısı bulunan Şanlıurfalı Nusret Fetih Yakşi çıktığı 7. maçını da kazandı.

Kick Boks ve boks dallarında uluslararası önemli şampiyonlukları bulunan Türkiye'nin gururu Nusret Fetih Yakşi, Kick boks alanında 7'inci maçına çıktı.

7MAÇIN 5’İNDE NAKAVT ETTİ

Rakibini 1 dakikada nakavt eden Nusret Fetih Yakşi,. 7 maçta 7 galibiyet elde ederek 7 maçın 5’ünde rakiplerini nakavt etti. Nusret Fetih Yakşi “ Dünya adına gelinen nokta, başarı ne olursa olsun, gerçek galip Allah'tır.”dedi.

 MADALYALARI DAĞITIYORUM"

SORU: Hayallerin neler?

İstediğim tek şey; gençlere küçük çocuklara örnek olabilmek. Bu adam bu zorluklara rağmen buralara gelebildi en alttan en üste çıkabildi dedirtebilmek onlara bir umut bir motivasyon idol olabilmek. Dünya şampiyonu olarak bunu da başaracağıma inanıyorum. Evimde o kadar çok kupa madalya var ki. Ben madalyalarımı ve kupalarımı öğrencilerime, kardeşlerime onlar da motive olsun heveslensin ve bu spora daha gönülden bağlansın diye dağıtıyorum.
HARİKA BİR JENERASYON GELİYOR"

SORU: Ülke olarak boksta başarılı mıyız?

Çok başarılı boksörlerimiz var. Şuan alt yapıdan gelen harika bir jenerasyon var. Her geçen gün daha da ileri gidiyoruz. İsteyen herkes bu sporu yapabilir. Devletimiz her türlü imkanı sağlıyor. Belediyeler tarafından açılan salonlar var, eğitmenler var. Yeter ki biz isteyelim inanalım.

 SORU: Türkiye'de sporcu olmak nasıl bir duygu?

Öncelikle herhangi bir dalda profesyonel sporcu olmak ülkeni temsil etmek harika bir duygu. Bizim branşımız kickboks kolay değil ama beni cezbeden kısım da zorlayıcı tarafı. Sürekli çalışmak zorundasınız. Destekçilerimi gördükçe daha da motive oluyorum onlara teşekkür ediyorum. Sadece yakınlarım değil başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sporcuların gelişmesi için her türlü fedakarlığı yaptıkları için en büyük teşekkürü onlara etmek istiyorum. Kemerler madalyalar kazanarak onları gururlandırmak istiyorum.

SORU: Maça çıkmadan önce yaptığın bir uğrun var mı?

Maçlara çıkmadan önce mutlaka dua ederim. Bu beni manevi açıdan güçlendiriyor. Ringe duasız çıktığımı hatırlamam.