Şanlıurfa'nın Bıçakçı Mahallesi tarihi öneme sahip. Eyyübiye ilçesinde bulunan mahallede çok sayıda tarihi konak ve mesken bulunuyor. 

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesine de konu olan mahallede çok sayıda saraya benzetilen konak da yer alıyor. 

Şanlıurfa'nın yakın tarihindeki önemli isimlere ev sahipliği yapan konaklar  depremin etkisiyle bir bir çöktü veya ağır hasar aldı. 

Mahalle sakinlerinden Halil Turhan ise tam da cehennem azabı yaşıyor. Evinin dört bir yanındaki meskenler ya yıkıldı ya da ağır hasarlı olarak tespit edildi.

Halil Turhan evden adımını atar atmaz göçük altında kalma tehlikesi yaşıyor. Ayrıca deprem nedeniyle mahallede bulunan kanalizasyon sistemi yer değiştirdi. 

Kanalizasyon sisteminde yer yer göçükler oluştu. İncelen bazı alanların ise her an için çökme ihtimali bulunuyor. 

Halil Turhan muhabirimize yaptığı açıklamada, " Her gün evden çıkarken ölüm tehlikesi ile karşı karşıya geliyoruz. Bizler mecburen işe gidip çalışıyoruz. Ancak aklımız hep evde kalıyor. Çünkü ailemiz, çoluk çocuklarımız kapının önüne çıkıyor. Küçük çocuklar oyun oynuyor. Her an bir enkazın altında kalma tehlikeleri var. Yetkililere sesleniyoruz, bir an önce sesimizi duysunlar. Burada acil bir şekilde restorasyon çalışması başlatılması gerekiyor. Tarihi eser olduğu için bizim kendi evlerimizi onarma yetkimiz yok. Hiç olmazsa bizlere konteyner kentte birer konteyner verilirse oraya geçeriz. Burası düzeltilene kadar konteynerda yaşamaya razıyız. Yetkililerin bir an önce sesimizi duymalarını bekliyoruz." dedi.

 

Bıçakçı Mahalle sakinlerinin restorasyon talepleri devam ediyor.  Yetkililerden acil yardım bekleniyor.

 

Haber: Gaffar Kaymaz