Tesla Inc (TSLA) Seans sonrası bilançosunu açıklayan şirket, beklentilerinin altında kar açıkladı. Küresel çapta düşen satışlar ve son dönemdeki fiyat indirimlerinin etkisiyle, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre karı %55 geriledi. Şirket geliri de 21,3milyar dolar ile analist beklentilerinin altında geldi. Buna karşın Elon Musk yaptığı açıklama ile, gelecek yılın başından itibaren daha ucuz araçlar üretmeye başlayacağını açıklaması sonrası şirket hisseleri seans açılış öncesi işlemlerde %12 yükseliş sergiliyor.

AT & T Inc (T) Şirket 1.çeyrek bilançosunda, çeyreklik gelirleri beklentilerin hemen altında 30 milyar dolar olsa da hisse başına kazanç  analist beklentileri olan 0,53 dolara karşın, 0,55 dolar olarak açıklandı. yükselişle kapattı. Şirket hisseleri seans öncesi işlemlerde %4 üstünde yükselişle işlem görmekte.

Boeing Co (BA) Şirket 1.çeyrek bilançosunda ,16,6 milyar dolar ile  beklentilerin %2 üstünde satış geliri elde ettiğini açıkladı .Ayrıca hisse başına 1,13 dolar zarar bildirse de analist beklentisi olan 1,76 dolar zarar üstünde gelmesi piyasa tarafından pozitif karşılandı .Şirket hissesi açıklanan bilanço sonrası pre-market işlemlerde %3,5 yükseliş sergiliyor.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı