İSTANBUL (AA) - Metro Türkiye, yetiştirdikleri ürünleri tarlada ya da dalında hasat edilmeyi bekleyen üreticiler için hem ekipman hem de alım desteğinde bulunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar deprem bölgesindeki üreticilerden yaklaşık 200 ton ürün alımı yapan Metro Türkiye, bu ürünleri Mersin'den Kadın Kooperatifi ve Zahide Ana Kadın Kooperatifi üzerinden alarak hem kooperatifleşmeyi hem de kadınların istihdamına katılımı destekliyor.

Bölgeye destek olmak amacıyla düzenlenen dayanışma organizasyonlarında da yer alan Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Türk Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğine ürün tedariki gerçekleştirdi. Metro Türkiye, deprem bölgesine yönelik çalışmaların sürdürülebilir olmasını hedefliyor.

- Kadın Kooperatifleri ile güçlü iş birliği

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sinem Türüng, depremler nedeniyle büyük bir mücadele veren üreticilere her konuda destek olmak amacıyla ilk günden bu yana çalıştıklarını, bugüne kadar bölgede hasat edilmesi gereken yaklaşık 200 ton Arsuz limonu, Hatay beyaz balkabağı, Hatay Kırıkhan havucu ve marul gibi bölgede yetişen yeşillikleri alıp mağazalarına taşıdıklarını belirtti.

Peşin olarak gerçekleştirdikleri ödemelerle zor günlerinde üreticileri biraz olsun rahatlatmak istediklerini aktaran Türüng, "Her gün yeni ürünlerle ilgili bilgiler alıyoruz. Amacımız bu alımları sürdürülebilir hale getirerek daha çok çiftçimize ulaşmak ve böylece bölgeye sürekli bir destek sağlamak. Bu konuda kooperatifiler, üreticiler ile aramızda köprü kuruyor. Kooperatifler aracılığı ile bölgeyi yakından takip ederek yeni ürün alımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunların kadın kooperatifi olması ise bu dönemde oldukça önemli." ifadelerini kullandı.

Türüng, Metro Türkiye olarak her zaman kooperatifleşmeyi destekleyen bir kurum olduklarına dikkati çekerek, "Gururla söylemek isterim ki iş birliği yaptığımız ve kalkınmasına destek verdiğimiz yerel üreticiler arasında birçok kadın kooperatifi bulunuyor. Üreten, çalışan ve kazanan kadınlarımız sadece ekonomik açıdan değil sosyal ve kültürel açıdan da dönüşümlere kapı açıyor. İşte bu nedenle başta çalışma ortamı olmak üzere hayatın her alanında eşitlik şart. Toplumsal refah düzeyini artıran eşitliğin sağlanabilmesi için Metro Türkiye olarak biz, üreticiden raflara ve yeme içme sektörüne uzanan tüm gastronomi ekosisteminde etkin adımlar atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Dayanışma yemeğine destek

Verilen bilgiye göre, Metro Türkiye, 8 Mart Kadınlar Günü’nde kadın dayanışmasının güzel bir örneği olarak Türk Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliğinde gerçekleştirilen dayanışma yemeğinin ürün tedarikini gerçekleştirdi. Bu özel dayanışma yemeğine ülkemizin önde gelen kadın şefleri, Metro Türkiye’nin bölgeden temin ettiği Hatay Beyaz Balkabağı ve Arsuz Limonu gibi yerel ürünleri de kullanarak hazırladıkları özel course tabaklarla katkıda bulundu.

6 değerli kadın şefimiz Aylin Yazıcıoğlu, Çiğdem Alagök, Çiğdem Seferoğlu, Suna Hakyemez, Yaren Çarpar ve Yeşim Erol tarafından hazırlanan Antakya mutfağına ait yemeklerin satışından elde edilen tüm gelir bölgedeki kadın girişimcileri desteklemek amacıyla kullanılacak.