Bakan Kacır açıklamasında “Bu muazzam başarı hikayesini önemli yapan sadece global ölçekte hastalara ümit olan bir ilacın keşfedilmiş olması değil. Kendi kaynaklarımızla bir molekülün, laboratuvardan hastalara ilk defa ulaştırılmasının başarılması, bunun yapılabilirliğinin kanıtlanması çok değerli. Hocamız ve ekibinin geliştirdiği ilaç Faz 2 ve Faz 3 çalışmalarını da başarıyla tamamlayacak, küresel ölçekte bir girişime dönüşecek.” dedi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kacır Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’nde “Yaşam Bilimleri KOBİ'leri için Küresel Rekabetçiliğe Doğru Ar-Ge Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi Lansmanı” etkinliğine katıldı. Bakan Kacır burada yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün yenilikçi teknolojilerden en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini kaydetti.

Sağlık sektöründe küresel pazar büyüklüğünün 2027 yılında 10 trilyon dolara ulaşacağının öngörüldüğünü belirten Kacır, “Sağlık sektöründe; yalnızca eski sorunlara yeni yaklaşımlar sunmakla kalmayan, aynı zamanda sağlık sektörünü ve teknolojilerini yeniden tanımlayan, çözümler üreten, daha dinamik, gelişmelere hızlı yanıt veren ve etkili bir sağlık ekosistemi oluşturan ülkeler etkili olacak. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürün ve hizmet sunma kapasitesini geliştirmesi için bu dönüşümü bir fırsat penceresi olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 

Hibya Haber Ajansı