Bakan Güler beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Komuta Kademesi ile resmi ziyaret kapsmaında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gitti.

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen MSB Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek “Sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılı için “50 yıl önce o harekat olmasaydı, ada Yunan adası olma noktasına gelmişti” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Temmuz Yunan cuntasının adadaki iş birlikçileri ile gerçekleştirdiği darbenin ikinci darbe olduğunu, ilk darbenin 21 Aralık 1963 Kanlı Noel ile olduğunu söyledi. Kıbrıs Cumhuriyeti kurulurken Kıbrıs Türk halkının eşit kurucu ortağı olduğunu vurgulayan Tatar, “Yeni siyasetimiz olan eşit egemenlik ve eşit uluslararası statü aslında 1960 Antlaşmaları içerisinde Kıbrıs Türkünün hakkı ve hukukunun tescil edilmesiyle ortaya çıkmıştır” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve Türk askerinin adadan çekilmesini hedefleyen bir antlaşmayı Kıbrıs Türk halkının asla kabul etmeyeceğini dile getiren Ersin Tatar, iki devletli siyasetten geri adım atılmayacağını, bunu tüm dünya ile paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde TSK Komuta Kademesi bu ziyaretin ardından Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile de bir araya geldi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Bakan Güler, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Lefkoşa Büyükelçiliğini ziyaret ederek Büyükelçi Metin Feyzioğlu’ndan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Hibya Haber Ajansı