Şanlıurfa'da son bir yıldır her taraf sokak köpeği kaynıyor.  Kentin birçok ana ve ara arterinde sokak hayvanları cirit atıyor.  Bir araya toplanan sokak köpekleri çeteler halinde dolaşıyor. 

Eyyübiye ilçesinde bulunan hayvan barınağının kapatılmasının ardından köpekler Şanlıurfa sokaklarına salıverildi. 

Yaklaşık bir yıldır belediyecilik görevini yerine getirmeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfalıları hastalıklara karşı karşıya bırakıyor.

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krize aldırış etmeksizin belediyenin parasını Şanlıurfa dışında tanıtım günlerine harcayan ve onlarca kişiyi yıldızlı otellerde ağırlayarak gereksiz işlere imza atan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sokak köpeklerini toplamıyor.

Sıcağın etkisiyle uyuz hastalığına yakalanan köpeklerin kırmızı derileri görünüyor. Uzmanlar uyuz mikrobunun rüzgarın etkisiyle çevreye yayıldığını insanların tehlike altında olduğunu belirtiyor.

Topçu meydanında çocuklar köpeklerle oynuyor. Köpeklerdeki uyuz mikrobunun çocuklara bulaşması an meselesi. Uzmanlar toplu bir uyuz hastalığı olayı yaşanmadan önlem alınmasının yerinde olacağını belirtiyor.

Şanlıurfa'da acil bir şekilde hayvan barınağı yapımının gerekliliği vurgulanıyor.

Yaklaşık 1 yıldır Şanlıurfa sokakları köpeklerle kaynıyor. Tüm bunlara rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün Bu konudaki sessizliği devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretinde vatandaşların En çok bu konudan yakınacağı tahmin ediliyor.

Haber: İbrahim Uyğur-Gaffar Kaymaz