Toplantıda; karasinek, sivrisinek, fare, hamam böceği ve kene gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadelede koordineli çalışmanın önemine vurgu yapılarak, ilçe belediyelerin önerileri değerlendirildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi insan ve çevre sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele kapsamında kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürüyor. Vektörle Mücadele Koordinasyon Toplantısı’nın ikincisi Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  

Belediye Encümen Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Ünsal, Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, BelPLAS Genel Müdür Yardımcısı Ali Tokmak ile ilçe belediye temsilcileri katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu bir hayat sürmesi için vektörle mücadele çalışmalarının önemini vurgulayarak, “Bu anlamda bütün belediyelerimiz kendi imkânları ve bütçeleri çerçevesinde gerekli hizmetleri veriyor, gerekli çalışmaları yapıyorlar. Fakat vektörle mücadele işin niteliği gereği sadece bir ilçenin, Büyükşehir’in ya da sadece bir ilin çalışmasıyla sonuç alınabilen bir hizmet alanı değil” dedi.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 2023 yılında başarılı bir mücadele ortaya koyduklarını anlatan Çokakoğlu koordinasyon toplantılarına devam edeceklerini söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı