Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından vatandaşlar, sosyal yaşamlarına çadır ve konteynerlerde devam etmeye başladılar. Şanlıurfalı vatandaşların birçoğu çadırlarda yaşamak zorunda kalırken, bu defa vatandaşları akrep ve benzeri haşere korkusu sardı.

Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye mahallesinde bulunan vatandaşlar kurmuş oldukları çadırlarda akrep gördüler. Sarsıntıların devam etmesi nedeniyle evlerine girmekte tereddüt yaşayan vatandaşlar, bu defa akrep ve benzeri haşereler tehlikesi nedeniyle çadırlarında da kalamadıklarını söylediler.

Çadırlarda temizlik yaparken akreplere rastladıklarını söyleyen vatandaşlar; “Yaşanan deprem tüm ülkeyi korku içerisinde yaşamaya alıştırdı. Her an ve her dakika sarsıntı korkularıyla yaşamaya başladık. Çadırlar umudumuz oldu derken bu defa da haşere korkusu bizleri tedirgin ediyor.

Yaz mevsimine girmeden havalarında ısınmasıyla birlikte bu defa kırsal alanlarda akrep ve benzeri haşereler bizlerin hayatını tehdit etmeye başladı. Çocuklarımızı geceleri uyutmaya korkar hale geldik. Zaten evlerimize de giremiyoruz. Ne yapacağımızı bilemez hale geldik. Sosyal yaşamlarımız korkulardan adeta altüst oldu.” şeklinde konuştular.