Altın beş haftanın ardından kırmızıya dönerek rallisine ara vermiş oldu. 2392 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, küresel risk algısının azaldığı haftada genel olarak satıcılı bir seyir izledi. İsrail’in korkulduğu kadar İran’a sert bir tepki vermemiş olması piyasalardaki tansiyonu azaltırken, bu gelişmeler altına da satış baskısı olarak yansımaya devam ediyor.  Hafta içinde 2291 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, son iki haftanın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. ABD’den gelen zayıf büyüme verisiyle toparlanmaya çalışan sarı maden, 2338 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,3 kaybı hanesine yazarak seansı tamamlamış oldu.

Gümüş geçtiğimiz hafta yaşadığı yüzde 5 kayıpla son iki haftanın tüm kazançlarını geri verirken, altına kıyasla daha çok yaşadığı bir haftayı geride bıraktı. 28,68 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 27,22 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 5,1 kaybı hanesine yazdı.

Platin kayıplarını ikinci haftaya taşırken, 900 dolar/onsun altını kaydettiği bir haftayı yaşadı. 935 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 918 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1,9 kaybı hanesine yazmış oldu.

Paladyum geçtiğimiz hafta yaşadığı kayıpla haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni olurken,1000 dolar/onsun altına döndü. 1030 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,954 dolar/ons seviyesinden kapanış yapan paladyum, yüzde 7,4 kaybı hanesine yazarak haftayı tamamladı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı