AB'den yapılan açıklamada, "İleriye dönük önemli bir adım olan protokol, daha fazla yasal kesinlik sağlayarak haksız veri yerelleştirme tedbirlerinin AB ve Japonya arasındaki veri akışını engellememesini sağlayacak. Ayrıca AB ve Japonya'nın veri koruma ve dijital ekonomi kurallarına göre serbest veri akışından faydalanılmasını sağlayarak işletmeler ve paydaşlar için umut verici bir gelecek sunacak" denildi.

Buna göre protokol, şirketlerin hantal idari veya depolama gereklilikleri olmadan verileri verimli bir şekilde ele almalarını sağlayacak ve onlara öngörülebilir bir yasal çerçeve sunacak.

Verilerinin yerel olarak fiziksel depolanması gibi veri yerelleştirme gerekliliklerinin de ortadan kalkacağının altı çizilen açıklamada şöyle denildi:

"İşletmeler, rekabet güçlerine zarar verecek ve bu tür verilerin güvenliğini zayıflatacak şekilde, birden fazla yerde veri depolama tesisleri inşa etmek ve sürdürmek ve kullandıkları verileri çoğaltmak zorunda kalmayacakları için ek maliyetlerden ve karmaşıklıklardan kaçınacaklardır.

"Protokol aynı zamanda hem AB hem de Japonya'nın dijital ekonomide güvene katkıda bulunan kişisel verilerin korunması ve gizliliğe ilişkin kurallarına tam olarak riayet edilmesini sağlayacaktır."
 

Hibya Haber Ajansı