Çin Dışişleri Bakanlığı, El Fetih ile Hamas temsilcilerinin Filistin’de ulusal mutabakat için Çin’in başkenti Beijing’de bir araya geldiğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin’in daveti üzerine Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi El Fetih ile İslami Direniş Hareketi Hamas’ın temsilcilerinin Filistin’de ulusal mutabakata kavuşulması için Beijing’de buluştuklarını söyledi.

Sözcü, iki grubun derin ve samimi bir diyalog gerçekleştirerek müzakere yoluyla uzlaşma gerçekleştirme taleplerini ortaya koyduklarını, görüşmede ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

Çinli sözcü, iki grubun diyalog sürecini ilerleterek Filistin’de en kısa sürede dayanışma içinde birlik sağlanmasını gerçekleştirmeye hazır olduğunu belirtti.

El Fetih ile Hamas’ın Çin’in Filistin halkının ulusal ve meşru haklarını yeniden kazanmasına verdiği kararlı desteği övgüyle değerlendirdiğine dikkat çeken sözcü, her iki tarafın da Çin’e Filistin’de ulusal dayanışmanın güçlendirilmesi için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı