Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, 2010 yılında faaliyetlerine ithal bir sistemle başlayan KAYBİS’in 2015 yılına gelindiğinde yerli bisiklet paylaşım sistemini hayata geçirdiğini anımsatarak “Göreve geldiğimiz günden bu yana çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olan Kayserimizin gururu Kaybis’in istasyon ve bisiklet sayısını arttırdık. Bu yıl 3 yeni bisiklet istasyonu daha sisteme dâhil ederek toplam istasyon sayımızı 84’e yükselttik” dedi.

2023 yılında 110 bin kişinin KAYBİS avantajlarından yararlandığına vurgu yapan Büyükkılıç, geçen yıl 1 milyon 173 bin 97 ile rekor kullanım gerçekleştiğini ifade etti. 

Başkan Büyükkılıç, yeni sezonda vatandaşların bisiklet kullanımını daha da kolaylaştırmak adına mobil uygulama üzerinden üyelik işlemleri yapılabileceğini, bu sayede kullanıcıların Kart 38 İşlem Merkezi'ne gitmeye gerek kalmadan sezonluk üyeliklerini aktif hale getirebileceklerini açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kaybis Akıllı Bisiklet paylaşım sisteminin Kayseri içerisine hizmet alanını genişletirken diğer taraftan da Muğla, Kırklareli, Gaziantep, Mersin, Malatya, Yozgat, Kilis, Aksaray şehirlerindeki belediyeler ile gerçekleştirilen iş birlikleriyle vatandaşların kullanımına sunulduğunu sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı