Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen vefa gecesinde türk halk müziği sanatçısı Yücel Paşmakçı, sevenleri ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Paşmakçı’nın öğrencilerinden Ümit Tokcan, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Sümer Ezgü, Çetin Akdeniz, Kubilay Dökmetaş gibi 30’a yakın önemli isim katıldı. Şef Kemal Kamalı yönetimindeki koro ve orkestra Paşmakçı’nın derlediği eserleri seslendirirken, Karagöz Halk Dansları Topluluğu da performans sergiledi.

Etkinlikte konuşan 89 yaşındaki sanatçı Yücel Paşmakçı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü'nün 1992 yılında temellerini attıklarını belirterek, yetiştirdiği birçok öğrencisinin Türkiye'nin tanınmış sanatçıları arasında yer almasının kendisine onur verdiğini ifade etti.

Paşmakçı, “Halk müziği bölümünün kuruluş aşamasında haftada iki gün gelip çalışıyordum. Bu sebepten dolayı Bursa’ya hep bir alışkanlığım var. Burada öğrenciler yetiştirdik, onlar da hoca oldular. Onlar da sanatçı yetiştiriyorlar. Bu yüzden Bursa benim için çok anlam ifade ediyor. Bu geceye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı