İnleyen Nağmeler”, “Gizli Aşk Bu” gibi ünlü şarkıların bestekârı Zeynettin Maraş’ın cenazesine, albümlerinde şarkılarını okuyan Türk sanat müziği sanatçılarından sadece Murat Seçkin katıldı.

23 Eylül Cuma günü hayatını kaybeden dillerden düşmeyen şarkıların yazarı Zeynettin Maraş, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Bir şarkısının da söz yazarı olan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, sanat camiasına sitem ederken, ölüm sebebinin Alzheimer değil çoklu organ yetmezliği olduğunu da ifade etti. Akay, “Gerçek bir İstanbul beyefendisi olan Zeynettin Maraş Hocamızın mezarı başında duasını değerli bestekârlarımızdan Amir Ateş okudu. Rahmetli eşini tanırdım ama kızı ile tanışmamız kısmet olmamıştı. Kızı Ayla Yazıcıoğlu’na başsağlığı dilediğimde, hocamızın gerçek ölüm sebebinin Alzheimer olmadığını ve bana sanat camiamızda gerçekten güvendiğim kişiler tarafından yanlış bilgi verildiğini öğrendim. Kızı Arzu Yazıcıoğlu bana yaptığı açıklamada, ‘Babamı çoklu organ yetmezliği nedeni ile kaybettik. Son dakikaya kadar aklı yerindeydi. Zaten 8 saatlik bir hastane sürecimiz oldu ve kalp durması nedeni ile babamı kaybettik.’ ifadelerini kullandı.” açıklamasını yaptı.

BÜYÜK VEFASIZLIK!

Onur Akay şöyle devam etti:

“Şarkılarını plaklarda, kasetlerde ve sahnelerde okuyarak yıllarca para kazanan assolistlerin hiçbiri cenazeye katılmadı. Maraş’ın cenazesine, albümlerinde şarkılarını okuyan Türk sanat müziği sanatçılarından sadece Murat Seçkin katıldı. Hocamızı son yolculuğuna ise sadece değerli bestekârlarımız Amir Ateş, Turhan Taşan, Hüsnü Üstün, Hüsamettin Elçi ve değerli sanatçılarımız Murat Seçkin ve Nazire Savran uğurladı.”

Maraş, bugün 25 Eylül Pazar günü Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle vaktini müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ümraniy