İSTANBUL (AA) - DeFacto, sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda "Zeytin Derisi Koleksiyonu"nu moda severlerle buluşturuyor.

Şirket açıklamasına göre, yüzde 100 vegan, bitkisel bazlı ve yüzde 100 geri dönüşümlü ürünlerin bir araya gelmesiyle oluşan Zeytin Derisi Koleksiyonu, yün, kürk ve ipek gibi hiçbir hayvansal lif içermeyen ve aynı zamanda üretim sürecinin hiçbir aşamasında hayvansal madde kullanılmayan vegan zeytin derisiyle hazırlanıyor.

Doğal ve alternatif bir ham madde olan vegan deri kullanımıyla, üretim aşamasında karbon salınımını yüzde 94 azaltıyor. Koleksiyon şık bir görünümün anahtarını sunarken, doğaya saygıyla yaklaşıyor ve atık üretiminin önüne geçiyor.

Çevreci koleksiyonlarıyla sürdürülebilir modanın Türkiye'deki öncülerinden DeFacto'nun Zeytin Derisi Koleksiyonu, erkek ve kadınlar için zamansız ve klasik tasarımlarıyla dikkati çeken özel aksesuarlardan oluşuyor. Her tarz kullanıma uygun doğal ve klasik renklerin hakimiyet kurduğu bitki bazlı koleksiyon, kombinler için tamamlayıcı, çevre için sürdürülebilir, doğa için dost tasarımlar sunuyor.

Daha önce de Elma Derisi Koleksiyonu ile elma kabuğu atıklarından sürdürülebilir tasarımlar gerçekleştiren DeFacto, şimdi de Zeytin Derisi Koleksiyonu'nu hayata geçirerek sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında koleksiyonlarına yenilerini eklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Zeytin Derisi Koleksiyonu, "www.defacto.com" online alışveriş sitesinden ve seçili DeFacto mağazalarından keşfedilebiliyor.