Belediye'ye ait olan eğitim kurumu Bilgehanelerde bu yıl eğitim alan Hafızlık Hazırlık öğrencilerinden 221’i Mustafa Büyükkaplan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nun Şubat ayında gerçekleşen hafızlık sınavına katıldı. 221 Bilgehane öğrencisinden 174’ünün sınavı başarıyla neticelenirken kazanan kız ve erkek öğrenci gruplarında ilk 20’de Bilgehaneli 12 erkek ile 12 kız öğrenci yer aldı.

İkra’r Hafızlık Eğitim Merkezi’nin sınavına giren 128 Bilgehane öğrencisinden ise 121’i sınavı kazanırken yine ilk 20’de 5 kız ile 8 erkek Bilgehane öğrencisi derece sahibi oldu.

Temmuz ayında başlayan Hafızlık Hazırlık Programı kapsamında şehirde hizmet veren çeşitli hafız imam hatip ortaokullarına hazırlanan Bilgehane öğrencilerinden 39 tanesi ise diğer kurumların sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor.

Hafızlık Hazırlık Programı’nın bir sonraki aşaması olarak sürece dahil edilen Ezber Destek Programı ise ezber yönetimi konularda hizmet veriyor. 5 Bilgehanede başlayan programdan 70 hafız imam hatip ortaokulu öğrencisi yararlanıyor.

Hibya Haber Ajansı