Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Güler, Harita Genel Müdürlüğü’nün 129’uncu kuruluş yıl dönümü ve Haritacılar Günü dolayısıyla Harita Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Beraberinde Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile gittiği Harita Genel Müdürlüğünde törenle karşılanan Bakan Yaşar Güler, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alarak talimatlar verdi.

Bakan Güler, haritanın beşeriyetin inkişafında ve medeniyet hayatında önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, “Haritacılık mesleği de tarih boyunca insanlığın keşif ve bilgi edinme sürecinde kilit bir rol oynamıştır. Türk tarihinde de haritacılık, köklü ve müstesna bir yere sahip bilim alanları arasında yer almıştır.” dedi.

1895’te Harita Komisyonu olarak kurulan ordunun harita teşkilatının, o günden bugüne kadar birçok önemli vazife üstlendiğini, kritik görevler icra ederek Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her seviyedeki harita ihtiyacını karşıladığını söyleyen Bakan Güler, açıklamasına şöyle devam etti:

“2009-2010 yılları arasında Komutanlığını yapmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğum Harita Genel Komutanlığımız, bugün de Harita Genel Müdürlüğü olarak faaliyetlerine büyük bir başarıyla devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü coğrafi bilgi desteğini doğru ve hızlı şekilde karşılayan harita teşkilatımız, aynı zamanda ülkemizin pek çok kuruluşuna da bu alanda katkılar sağladığını memnuniyetle ifade etmek istiyorum.”

Hibya Haber Ajansı