Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Gambiya’nın başkenti Banjul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne (İİT) bugün bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi Jinping, İİT’nin İslam ülkelerinin birlik ve bağımsızlığının sembolü olduğunu, İslam ülkeleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine ve uluslararası adaletin korunmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.

Çin ile İslam ülkelerinin dost ve ortak olduklarını kaydeden Xi Jinping, son yıllarda Çin ve İslam ülkelerinin birbirlerinin temel çıkarlarına ve endişelerine ilişkin hususlarda karşılıklı destek sağladıklarını, iki taraf arasındaki pragmatik işbirliğinde verimli neticeler elde edildiğini ve sürekli geliştirilen dostane ilişkiler ile Güney-Güney işbirliği için bir model oluşturulduğunu ifade etti.

Xi Jinping, tebrik mesajında, İslam ülkeleriyle geleneksel dostluğu sürdürmeyi, siyasi güveni artırmayı, somut işbirliğini derinleştirmeyi ve medeniyetler arası temasları genişletmeyi arzuladıklarını, Küresel Kalkınma İnisiyatifi, Küresel Güvenlik İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’ni ortaklaşa hayata geçirmeye de hazır olduklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı