Tüm dünyada en değerli meslek gruplarından biri olarak görülen tıp camiasının mensupları; büyük bir özveriyle, fedakârlıkla, hassasiyetle, mesai mefhumu gözetmeden vazifelerini ifa edebilmek adına çabalıyorlar.

 

Doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız, insan hayatını mevzu edinen çok kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Yakın geçmişimizde karşılaştığımız büyük felaketlerden biri olan COVİD-19 pandemisinde ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir kez daha şahit olduğumuz gibi onlar, insan sağlığını koruyabilmek ve yaşam kurtarabilmek adına hayatımızda çok önemli bir yer kaplıyorlar.

 

         Modern çağda bir devletin gelişmişlik seviyesinin önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilen sağlık sektörünün, refah hizmet yapısının ön koşulu olarak tüm vatandaşlarımız için kolay erişilebilir halde olması; aynı zamanda sağlık çalışanlarımızın meslek onuruna yakışır altyapısal imkânlarda vazifelerini yapabilmesi, sosyal devlet anlayışının getirdiği bir yükümlülük olarak bizler için çok önemlidir.

 

         Bu bağlamda hem vatandaşlarımız hem de sağlık camiamızın kıymetli mensupları için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

 

         Bütün hayatını insan sağlığı için adamış, en önemli amaçları insan yaşamı olan değerli doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum. Meslek yaşamınız boyunca başarı, huzur, mutluluk ve esenlik sizlerle birlikte olsun.