Karaköprü Mahallesi'nde bulunan atak akademi spor merkezinde toplanan derneğin üyeleri haftanın belirli günlerinde toplanarak sporlar hakkında hem bilgi alıyor hem de  antrenman yapıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği antrenmanlarda Şanlıurfa'nın ilk kadın boksörleri Yedi Kıta Derneği bünyesinde  kıyasıya mücadele ediyor.

Jiu jitsu sporu  dalında Türkiye 1.si olan Ercan Açıl yönetiminde antrenmanlarını sürdüren kadınlar kick boks yakın dövüş konusunda da eğitim alıyor.

Şanlıurfa'yı Türkiye 1'inciliğiyle temsil eden Ercan Açıl açıklamasında, "25 yıldır sporun içindeyim. MMA  antrenörüyüm.Birçok sporcu yetiştirdim.Urfalılar bu spora alıştı.Çok sayıda sporcumuz bulunmakta.Şu anda bayanlara  boks sporuyla ilgili eğitim veriyoruz.Bayanların ilgisi yoğun.Temel spor branşımız kafes sporu olan Mma herkesi bu sporu yapmaya davet ediyoruz." dedi

Yedi Kıta  Uluslararası Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Gökhan Erdem ise "Şanlıurfa genelinde dernek olarak birçok sosyal faaliyetler yapıyoruz bunların başında da boks yakın dövüş sporları geliyor Bu anlamda da Derneğimizin üyelerini her türlü aktivitede bulunurken sporu da ayrı bir yer tutuyoruz Şu anda da birçok bayan sporcumuz bu tür aktivitelere katılarak başta boks ve birçok sporu öğreniyorlar." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı