İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, İstanbul Tabip Odası 2022-2024 döneminin sonuna geldiğini belirterek, "Bayrağı başka bir yönetime teslim edeceğiz. Geçtiğimiz yönetim pandemiyle boğuştu. O şartlar altında çok güzel işler yaptı. Bizim yönetim başka koşullara maruz kaldı. Başlangıcımız neredeyse birkaç ay içerisinde sağlık hekimin, öldürülmesi ile başladı. Tam da o sıralarda Türk Tabipleri Birliği’nin ülke çapında yürüttüğü beyaz eylemler sonucu, bir sağlık emekçileri, hekimler nisbi bir özlük haklarında rahatlamaya kavuşmuştu ki bir şiddet olayı ile sarsıldık." dedi.

Bir şiddet olayıyla sarsıldıklarını aktaran Dr. Nergis Erdoğan, Tabipler Birliği’ne yoğun bir saldırı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

"Bir yılımızı doldurmadan depremle karşılaştık. Bir yandan bunlar olurken iki kere seçim geçirdik. Bir yandan Kuzey’de Ukrayna savaşı devam ederken, Güney’de Gazze olayı patlak verdi. Bunlar arasından elimizden geleni yapmaya çalıştık. Buraya kim gelirse gelsin, kendi yetenekleri, olanakları ölçüsünde iyi niyetle elinden geleni yapmaya çalışıyor. Gelecek yönetime başarılar diliyorum. Eminim onlarda çok önemli şeylere imza atacaktır."

Şebnem Korur Fincancı ise zorlu bir dönemi geride bıraktıklarına değinerek, görev divan heyetini, emekleri için teşekkür etti.

Türkiye’de çok ağır bir yıkımla karşı karşıya kaldıklarını belirten Fincancı, "Deprem bölgesinde bizim kaynaklarımızla kamu görevini yerine getirmesini beklediğimiz kamu otoritesi kılını kıpırdatmadı. Ama bütün meslek örgütleri, emek örgütleri oradaydı. Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye’nin bütün Tabip Odaları orada emek vermeye gitti. Hala bugün itibari ile orada yokluk ve yoksunluk içinde kalan çocuk gelişimi etkileyecek bir beslenme geriliği ile beslenememe durumu ile karşı karşıya kalan, temiz suya erişimi hala sorunlu deprem bölgesinde insanlar yanlarında bizim meslek örgütümüzü, bizim meslektaşlarımızın olduğu anarak söz ediyorlar." şeklinde konuştu.

‘’Bundan sonrasında bu zorlukları görmediğimiz, bu yıkımlara tanıklık etmediğimiz günler olsun.’’ dileğinde bulunan Fincancı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sağlık ortamının tahribatında dönüşüm adı verdikleri bir değişim süreciyle hepimizi köleleştiren bir sistemin içinde köle olmayı reddedenleriz. Umuyorum ki meslek örgütümüz bu isyanın her zaman taşıyıcısı olacaktır. Bu seçim sürecinde meslek örgütlerinde emek vermek için aday olan tüm meslektaşlarıma ve emek vermeye gönüllü olanlara, değişik gruplarla aday olup seçime girecek olanlara başarılar diliyorum."

Hibya Haber Ajansı