Rio de Janeiro'nun ünlü plajının etrafındaki kum ve okyanus kıyısındaki bulvar, Cumartesi gecesi şehrin 1,6 milyon olarak tahmin ettiği bir kalabalık tarafından birkaç blok boyunca dolduruldu.

Daha zengin hayranlar sahile yakın düzinelerce tekneye demir atarken ve insanlar sahil kenarındaki apartmanları doldururken, birçoğu iyi bir yer kapmak için saatlerce hatta günlerce orada bekledi.

İtfaiyeciler, sıcaklığın 30C'yi (86F) aştığı konser öncesinde pop kraliçesinin sahnesinin yakınında toplanan hayranlarını serinletmek için su sıktı ve ücretsiz içme suyu dağıtıldı. Gece geç saatlere kadar süren gösteri sırasında sıcaklık yaklaşık 27C idi.

 

65 yaşındaki Madonna iki saatten fazla sahnede kalarak Like a Prayer, Vogue ve Express Yourself gibi şarkılarını saat 10.45'ten itibaren seslendirdi ve geçen yılın sonlarında başlayan greatest hits turnesini tamamladı.

"Rio, işte buradayız, dünyanın en güzel yerinde, okyanusla, dağlarla, İsa'yla," dedi Madonna kalabalığa, şehrin devasa dağının tepesindeki Kurtarıcı İsa heykeline atıfta bulunarak. "Büyüleyici." diye konuştu.

Gösteriye Brezilyalı pop sanatçıları Anitta ve Pabllo Vittar'ın yanı sıra samba okullarından genç müzisyenler de katıldı.

Rolling Stones ve Rod Stewart'ın da milyonluk kalabalıklar çektiği konser alanı çevresinde 3 bin'den fazla polis görevlendirildi. Yetkililer, kentin ünlü yılbaşı kutlamalarında uyguladıkları kalabalık yönetimi stratejisine benzer bir strateji kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı