Hobim Arıcılık Projesi Arılı Kovan Kura Çekimi Töreni’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Malumunuz bizim KAYMEK kurs merkezimiz var, burada tam 141 alanda kurs veriliyor. Bunlardan bir tanesi de arıcılıkla ilgili uygulama kursları. Uygulama için kovanları ve desteğini sağlamazsak bir anlamı olmaz dedik. Aynı zamanda profesyonel arıcılık yapanlara da desteklerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Hobim Arıcılık Projesi çerçevesinde toplamda bin 600 kişi başvuruda bulunurken verilen süre içerisinde belgelerini tamamlayan 984 kişi kura çekimine katılmaya hak kazandı. Noter huzurunda kura çekimi sonucunda 500 kişi, bin TL katkı payı ödemesi yaparak 2 adet arılı kovan desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında, toplam maliyeti 3 milyon 700 bin TL’lik bin adet arılı kovan desteği sağlanmış olacak.

Kura çekimi sırasında söz alan Başkan Büyükkılıç, “984 kişi belgelerini tamamlamış, kuraya katılmayı hak etmiş, 984 kişinin tamamına verelim. Sizden istirhamımız, bin tane almıştık, bin tane daha alacağız. Bu kurayı yapalım, şimdi 500’ünü vereceğiz, bugün kurayı çekelim, temin eder etmez, tamamınıza arılı kovanları verelim.” diye konuştu.

Büyükkılıç’ın bu müjdesi üreticiler tarafından büyük bir coşku ve alkış ile desteklendi. Daha sonra Başkan Büyükkılıç, ilk kurayı çekerek, kovanı üreticiye teslim etti.

Projede, bölgede arıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi neticesinde arıcılığın ekolojik dengeye sağlayacağı fayda doğrultusunda çevreci bir tutum izlenmesi ve tozlaşmaya katkısından dolayı bitkisel üretimde de olumlu artışlar meydana gelmesinin yanı sıra proje ile büyükşehirin hibe destekleri ile arı üreticiliği yapma konusunda isteklileri arıcılığa teşvik etmeyi hem bölge halkının donanımlı birer çiftçi olması hem de bölgenin istihdamına katkı sağlaması hedefleniyor.

Hibya Haber Ajansı