Kent içi ulaşıma nefes aldıracak tarihi projeyi yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, tünel içinde ve bağlantı yollarında eş zamanlı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2,5 kilometrelik kısmı tünelden oluşan 8,3 kilometrelik alternatif yolun, Konak-Bornova arasını 10 dakika indireceğini ifade eden Başkan Tugay 4 ay içinde tünel kazılarının sona ereceğini ve ışığın görüneceğini müjdeledi.

Başkan Tugay, ilk olarak Buca Bornova Tüneli’nin Onat Caddesi girişinden tünel kazı noktasına ilerleyerek çalışmaları inceledi. Ardından tünelin Altındağ girişine giden Başkan Tugay, bağlantı yolları ve sanat yapıları hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Tugay, “Bu tünel tamamlandığında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ilk karayolu tüneli olacak. 2,5 kilometre uzunluğunda iki tüpten oluşan büyük bir tünel. 2017 yılında başlanmış projeye. Ancak bazı aksaklıklar yaşanmış. Çalışmalarımız şu an tünelin her iki tarafından 7 gün 24 saat hızla devam ediyor. Tünel kazısında yüzde 70 seviyesine gelindi. Tünel bittikten sonra elektromekanik işler ile viyadük bağlantıları tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

Projenin hızla tamamlanarak İzmir’e kazandırılacağını ifade eden Başkan Tugay, “Göreve başlar başlamaz, bu tünelin bir an önce bitirilmesi için üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ettim. Bu düşüncemde ısrarcıyım ve gerekeni yapacağız. Bu tünel açıldığı zaman Yeşildere, Ankara caddelerinin yanı sıra İzmir trafiği de rahatlayacak. Yapacağımız en öncelikli işlerden birisi. Umuyorum en kısa zamanda hiçbir aksilik yaşamadan tünelimizi bitirip açacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı