FATMA ELİF BEYHAN - HİBYA - StartGate CEO’su ve PlayGate Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cihat Durmuş, faiz ortamının ve  enflasyonun yükselerek gideceğine inanmadıklarını belirterek, “Enflasyon ve faiz yüksek ama bunun böyle sürdürülebilir olmadığını hepimiz biliyoruz. Girişim sermayesi yatırım fonları da uzun vadede kurulan fonlar zaten minimum iki yıl içerisinde çıkış yapabilecek şirketlere yatırım yapıyor doğal olarak 2 ile 10 arasında devam eden bir süreçten bahsediyoruz. Bu süreçlerde de bu faiz ortamının ve bu enflasyonun yükselerek gideceğine inanmıyoruz tam tersi düşeceğine inanıyoruz. O yüzden fonun her zaman hem daha güvenli bir yatırım aracı olduğunu hem de sürdürülebilir bir yatırım aracı olduğuna inanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

PlayGate’in kurulma hikayesinden bahseden StartGate CEO’su Durmuş, “Biz StartGate Dijital Oyun Ekosistemini kurmuştuk. Kurmuş olduğumuz bu girişimcilik merkezinde bir dijital oyun ve oyun teknolojileri projesi olan girişimcilere ev sahipliği yapmaktayız. StartGate’de bir oyun girişimcisinin ne ihtiyacı varsa içeride ona bu hizmetleri veriyoruz. Bu anlamda hazırladığımız ekosistemin son parçası fon tarafıydı onu da kurarak ekosistemimizi daha güçlü ve sürdürülebilir kılacağız.” ifadelerini kullandı.

Aktif Bank ve Aktif Portföyle birlikte bu fonun daha büyük kitlelere ulaşacağına inandıklarını aktaran Durmuş, şöyle devam etti:

“Bu anlamda yatırımcının da hem şeffaf ve sorgulanabilir tarafında bir güvenli partnerle ilerlemeyi tercih ettik. Onlar da bu iş birliğinden mutlular. Bunun sürdürülebilir olması için de elimizden gelen imkanlarla çalışacağız. Biz kendimiz bu finansal destekleri kendi şirketimizden StartGate’i fonlayarak kurmuştuk. Bu anlamda StartGate geldiği noktada bir yılını doldurmadan iyi bir ilgi odağı oldu. Gittiğimiz fuar ve etkinliklerde partnerlik yaptığımız markalarla bu anlamdaki başarımızı da ortaya koyduk.”

Hibya Haber Ajansı