Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Nisan ayında önemli ihracat pazarlarının çoğunluğunda üretim artarken, veriler Almanya ve Fransa’da ekonomik daralmanın sona yaklaştığı yönünde sinyal verdiğini belirtti.

2023 yılı itibarıyla toplam ihracat hacminin yüzde 47’sini oluşturan en büyük 10 ihracat pazarı içerisinde, sekiz ekonominin Nisan ayında genişleme kaydettiğini söyleyen Bakan Bolat, "Birleşik Krallık ve İspanya'nın üretiminde güçlü artışlar görülürken, ABD, Rusya ve İtalya'da ekonomik aktivite artış eğilimini sürdürdü. Suudi Arabistan, Hindistan, Brezilya ve Endonezya’daki güçlü talep koşulları dikkat çekmektedir" dedi.

Bolat, 2024 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye'nin ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,7 oranında artışla 82 milyar 873 milyon dolara yükseldiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

"Bakanlık olarak, katma değeri yüksek ürün ve pazar çeşitlendirmesine yönelik hayata geçirdiğimiz politika ve stratejilerle küresel ekonomi ve ticaretindeki payımızı artırmaya amaçlıyoruz. Dış talep koşullarındaki iyileşmelerden en iyi şekilde faydalanarak ihracat hedeflerimize ulaşmak üzere çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

Hibya Haber Ajansı