İSTANBUL (AA) - İstanbul Medipol Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Merkezi (MEDAR), "Türkiye’deki Suriyelilere Yönelik Sağlık Politikalarında Çok Boyutlu Çözüm Arayışları" başlıklı yeni raporunu yayınladı.

İstanbul Medipol Üniversitesi açıklamasına göre, 2022 yılında Suriyeli sığınmacılarla ilgili kararların alınması sürecine katkı sağlamak için konunun tüm taraflarını bir araya getiren MEDAR, bu kapsamda "Türkiye’deki Suriyelilere Yönelik Kamu Politikalarında Çok Boyutlu Çözüm Arayışları" üst başlığıyla bir dizi yuvarlak masa toplantısı serisi başlattı.

Kamu, akademi, STK ve göçmenlerin katılımıyla farklı perspektiflerden konunun ele alınmasına imkân veren toplantılarda şu ana kadar sağlık, eğitim ve çalışma konuları masaya yatırıldı.

Bütünsel kamu politikası önerileri geliştirilmesine katkı sunmayı hedefleyen MEDAR, sağlık alanında yaptığı toplantının raporunu "Türkiye’deki Suriyelilere Yönelik Sağlık Politikalarında Çok Boyutlu Çözüm Arayışları" başlığıyla yayınladı.

MEDAR, Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki gelişmelere ilişkin ekonomik, sosyal ve siyasal araştırmalar ile çeşitli akademik faaliyetler yürütüyor. Özel olarak Akdeniz havzası, Balkanlar ve Kafkaslarla ilgili çeşitli teorik ve saha çalışmalarını sürdüren MEDAR, bugüne kadar Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olmak üzere farklı alanlarda raporlar yayınlıyor.

Göç, enerji, ekonomi, sosyal sorumluluk, İslamofobi ile mücadele alanlarında çalışmalar yürüten merkezin deneyimli kadrosu dikkati çekiyor.