Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, KOBİ Ödülleri Törenine katıldı. Kacır, KOBİ Ödülleri Programının Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasında en ön safta yer alan KOBİ’lerin devlet tarafından taltif ve takdir gördüğünün nişanesi olduğunu söyledi.

KOSGEB destek programları odağında girişimciliği, sürdürülebilir büyümeyi, ölçeklendirme ve global rekabeti alarak yeniden yapılandırdıklarını belirten Bakan Kacır, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni kurguladığımız Girişimcilik Destek Programı ile, ülkemizin stratejik hedefleriyle uyumlu sektörlerde katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeline sahip girişimlerimize 2 milyon liraya varan finansman imkanı sunuyoruz. Girişimcilerimizin fikirden ürüne, üründen pazara giden yolculuklarını kısaltacak bu program ile; kabuğundaki inci misali Anadolu'nun dört bir yanında saklı cevherlerimizi ortaya çıkarıyoruz. Program kapsamında girişimcilerimizin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitini artırımlı uygulayacağımızı özellikle ifade etmek isterim.”

Hibya Haber Ajansı