İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbul’da görev yapan yabancı ülke misyon şefleriyle buluştu.  Sarıyer Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen buluşmada konuşan İmamoğlu, gündeminin büyük bölümünü İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ayırdı.

İmamoğlı, yaşanan zor dönemde, Filistin’de ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyerek, “Uluslararası toplumu, barış için daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. Bu hafta sonu, muhtemel iş birliği fırsatlarını görüşmek ve Filistin'deki vahim durumu daha iyi anlamak için, Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis'i İstanbul'da ağırlayacağım.” diye konuştu.

İsrail’in pervasız tutumunun, dünyada antisemitizmi yaygınlaştırdığını ifade eden İmamoğlu, “İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra antisemitizmin, İslam karşıtlığının ve ırkçılığın hiç olmadığı kadar güçlendiği bir dünyada yaşama riskiyle karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.  

İmamoğlu, İstanbul'un 2027 yılında ev sahipliği yapacağı Avrupa Oyunları için, Avrupa Olimpiyat Komitesi ile bir protokol imzalamak üzere Roma'ya gideceğimizi duyurarak, ““Bu şehrin deneyimleyeceği pek çok yeni şey var. Özellikle de İstanbul'u tüm sakinleri için daha mutlu bir yaşam alanı haline getirme çabalarımız beni heyecanlandırıyor.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı