Altyapı kazılarının yapıldığı yollar sıcak asfaltla kapatılırken, şehrin turizm cenneti olan ilçeler de yaz sezonuna hazırlanıyor. İzmir’in dört bir yanında yol yenileme çalışmalarına hızla devam eden İZBETON Torbalı, Çeşme ve Karaburun’da kapsamlı imalatlarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü, yaz sezonunda nüfusu artan Karaburun ve Çeşme gibi turistik ilçelerde kapsamlı bir yol yenileme faaliyeti yürütüyor.

Karaburun'un Eğlenhoca Mahallesi'ndeki çalışmalar, yaklaşık 3,1 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Bu bölgedeki asfalt yenileme işlemi, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) gerçekleştirdiği kazılar sonrasında yapılan asfalt kaplama çalışmalarını içeriyor. Bu sayede, yol kullanım ömrü uzatılarak, bölge sakinlerine ve turistlere daha konforlu ve güvenli bir ulaşım sunuluyor.

Çeşme'deki çalışmalar ise Dalyan Mahallesi'nde devam ediyor. Toplam 9 kilometrelik bir yol ağını kapsayan bu projede, 4 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılması planlanıyor.

Torbalı'da ise Efes Caddesi'nde önemli bir yol yenileme projesi yürütülüyor. Bölgede bulunan büyük sanayi kuruluşlarının ulaşım ve bağlantı yolu olan 2 kilometrelik cadde, 4 bin 600 ton sıcak asfalt kullanılarak baştan sona yenileniyor.

Hibya Haber Ajansı